Deelnemers Oesterfestival 2019

1 Dutch Bargain 

Dit jaar een nieuwe deelnemer op het Oesterfestival; Dutch Bargain. Gedreven door avontuur, beleving en kwaliteit brouwen zij bier vanuit het mooie Zeeland.

Zij mixen traditie met kennis, creativiteit en ondeugendheid met harmonie. Een ‘Dutch Bargain’ is volgens de traditie een overeenkomst gemaakt tijdens het drinken, waarbij een van de betrokkenen een voordeel krijgt, ten opzichte van de andere persoon. Elke keer wanneer je een flesje bier van hen bemachtigt, verliezen zij een flesje. De slogan van hen is dan dus ook “Met een Dutch Bargain in de hand ben jij altijd de winnaar!”. Komt dit bier dan ook zeker proeven tijdens het oesterfestival.

dutchbargain.com

2 World Of Oysters 

World of Oyster is ook dit jaar trots partner van het oesterfestival. World of oyster heeft hechte banden met verschillende oesterkwekers van over de hele wereld! World of oyster laat u oesters proeven van alle uithoeken van de wereld met ieder een eigen én uniek verhaal. Zoveel verschillende oesters bij elkaar zie je niet iedere dag, maar wel bij het oesterfestival op 20/21/22 september!

worldofoysters.com

3 Taste Culinair 

Bastiaan Sinke organiseert al jaren kwalitatieve feesten met een culinaire inslag! Zijn motto is dan ook: “Als het écht goed moet zijn….” Daar staat het oesterfestival ook voor; een kwalitatief en culinair festival wat goed moet zijn! Vergeet dus zeker ook niet om een bezoekje te brengen aan de stand van Taste culinair om zijn creaties te proeven!

tasteculinair.nl

4 Zilt-E 

Bij Zilt-E® kookt Hans Everse met liefde, enthousiasme en plezier, met de seizoenen mee, met lokale (waar mogelijk biologische) ingrediënten, geen poespas op het bord en zonder smaakversterkers uit pakjes of zakjes. Zijn gerechten bevatten een bijzondere eigenschap namelijk dat zij worden bereid met gezuiverd Oosterscheldewater waardoor ze vol van smaak zijn – 100% echte smaak -, maar toch minder zout bevatten. Gezonder en lekkerder, ziltzaam lekker!

zilt-e.nl

5 Nolet's Vistro 

Nolet’s Vistro is gelegen aan de Oosterschelde, nabij de mosselbanken en oesterputten wat een belangrijke bron is voor chefs Danny en Juri Nolet ! Dagelijks bereiden zij hier de mooiste gerechten met streekgebonden producten van de Oosterschelde en omgeving. Dit gaan zij ook doen in het weekend van 20/21/22 september bij het Oesterfestival ! Kom zeker even kijken en proeven!

vistro.nl

6 Vliegendt Hert 

Wijn is Ben van Velzen zijn passie. Een passie die hij graag met je wilt delen. Ben van Velzen heeft diverse wijn-spijscursussen gevolgd en wijnreizen over de hele wereld gemaakt. Met zijn kennis en ambitie vertelt hij je graag meer over de talloze wijnen en smaakcombinaties van Vliegendt Hert die hij zal serveren!

vliegendthert.nl

7 Hierbas de las Dunas / Blend Brothers 

De mannen van de blend Brothers zijn ook dit jaar weer aanwezig om hun culinaire creaties te laten proeven. Kamiel en Hendrik hebben al veel ervaring festivals! Zo hebben zij in 2017 het beste festival gerecht gemaakt op Tomorrowland ; de Blend croquette. Speciaal voor het festival ontwikkelen ze een speciale croquette! Deze mag je zeker niet missen!!

blend-group.eu

8 Tomasu 

Nieuw dit jaar op het Oesterfestival ;Tomasu soy sauce.
Dit is de enige Europese sojasaus en deze is in Nederland uitgevonden.
De eigenaar, Thomas Uljee, is ruim 3 jaar bezig geweest met reizen, onderzoeken en testen om tot een unieke sojasaus te komen. Het resultaat mag er dan ook zijn! Door intensief samen te werken met de vaste partner(s) kan Tomasu de kwaliteit bieden die het product verdient! We zijn dan ook blij dat zij deelnemen aan ons festival!
Breng dus zeker een bezoek aan hun stand om deze smaakexplosie in combinatie met schaal- en schelpdieren te proeven!

tomasu.nl

9 Van Engelenburg i.c.m. de Oesterbeurs 

Van Engelenburg heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de vrijetijdssector! Gelegen in het volgens hen “Parel aan de Oosterschelde “ namelijk Yerseke zorgen zij er voor dat de gast altijd centraal staat! Combineer dat met het restaurant dat in 2016 is uitgeroepen door de PZC tot “Beste Restaurant” dan is succes verzekerd! Kijk, proef en beleef wat deze mannen voor mooie gerechten maken!

van-engelenburg.nl / oesterbeurs.nl

11 Oesterij 

Ook dit jaar is de Oesterij wederom van de partij op het Oesterfestival. Op hun eigen historische oesterputten zullen zij ook dit jaar u weer voorzien van heerlijke Zeeuwse mosselen.

oesterij.nl

12 Barbier 

Dit jaar zijn zij weer terug, Barbier “Bier met Stijl”. Luc Weemaes, de oprichter van Barbier, brouwt sinds 1986 zijn eigen bier. Het begon op zijn 18e als een soort lolletje. De combinatie van jaren hobby brouwen en het behalen van zijn bierkeurmeesterschap zorgde ervoor dat zijn bieren steeds beter en beter werden. Hij heeft in 2016 bedacht dat het tijd werd om een grote publiek te laten genieten van zijn bieren. Barbier® werd een feit. Barbier®, bier met stijl. Barbier is een stijlvol en smaakvol bier dat overal gedronken kan worden en zo dus ook op het Oesterfestival.

biermetstijl.com

13 Den Bassin 

“Met trots presenteren wij u Den Bassin. Een nieuw restaurant concept dat binnenkort haar deuren opent in Mortsel, vlakbij Antwerpen”. Het gehele team van Den Bassin staat in voor de kwaliteit en de puurheid van hun producten, voornamelijk oesters, krab en kreeft. Breng dus zeker een bezoek aan de stand op het oesterfestival en proef al het lekkers dat zij vers voor u maken! U zult o.a. kreeft en oesters gaan proeven zoals u dat nog niet vaak heeft gedaan”!

www.denbassin.be

14 De Zeeuwse Oesterstand 

Dit jaar zullen de Zeeuwse oestermannen ook weer op het festival aanwezig zijn! De passie en vriendschap is duidelijk zichtbaar bij de Oestermannen. Zo hebben ze al meerdere keren meegedaan aan nationale en internationale kampioenschappen oestersteken, dus wil je weten hoe het moet, neem dan zeker even een kijkje bij hen!

15 Mannen Ambachtsheerlijkheid 

Dit jaar zijn Jaco Steketee en Raymond de Kunder ook van de partij op het Oesterfestival. De mannen van Ambachtsheerlijkheid hebben een mooie viswinkel in het centrum van Yerseke. Versheid en ambachtelijkheid zijn twee doelen die zij dagelijks nastreven. Ze roken dagelijks dagelijks verse zalm, paling en makreel! Vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan deze ambachtsmannen!

ambachtsheerlijkheid.nl

16 Wijnhoeve de Kleine Schorre 

Wijnhoeve de Kleine Schorre staat ook dit jaar weer op het oesterfestival. Johan van der Velde is iedere dag bezig met de beste druiven te selecteren voor zijn wijnen. Zo is zijn keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden waaronder mosselen, oesters en kreeft. Ga dus zeker even langs bij zijn stand op het Oesterfestival!

dekleineschorre.nl

17 Caisson 

Voor veel Zeeuwen en mensen die Zeeland in- en uitrijden, is ‘de Caisson’ in Kapelle een oude bekende. Inmiddels heeft deze gezellige pleisterplaats een compleet nieuwe en eigentijdse uitstraling. CAISSON is een zaak waar je op tal van manieren kunt genieten: van een ontbijt of een cappuccino in de vroege ochtend tot een heerlijke lunch, borrel of diner. CAISSON staat synoniem voor gezelligheid, liefde voor gasten en aandacht voor kwaliteit. Daarbij zoeken zij altijd naar variatie met verse huisbereide streekproducten, gecombineerd met een persoonlijke benadering en tintje Zeeuwse gastvrijheid. Op het oesterfestival zullen ze u laten genieten van de lekkerste verschillende koffie en cappuccino!

decaisson.nl

18 Kingfish 

Mart Scherp maakt tijdens het Oesterfestival een bereiding met een unieke vis; The Dutch Yellowtail. Volgens hem is deze vis zeer bijzonder en veelzijdig te bereiden: “De vis kan gerookt worden, zoals zalm, kort gegrild/gebakken in pan of op BBQ, rauw als tartaar, dungesneden en gemarineerd, als Sashimi, of als Ceviche kort 'gegaard' in Citrus”. Kingfish en Mart zullen u laten kennismaken met een van de meest pure, verse en duurzame vissen op dit moment! !

kingfish-zeeland.com

19 OYESTER 44 

Chris Liebau, fan van Wodka & schaal-en schelpdieren heeft in 2017 een Wodka ontwikkeld dat mede bestaat uit destillaat gemaakt van oesterschelpen en Oosterschelde water. De oesterschelpen komen van de Oesterij, en daarmee hoort Oyester 44 dus ook echt op het festival!

oyester44.com